Om meg

Eg blei født 4. mai 1993 på Haukeland sykehus i Bergen. Oppvokst på Sotra, eller nermere bestemt på Sekkingstad. Sotra er ei lita øy vest for Bergen, og Sekkingstad er ei lita bygd heilt vest på Sotra (ein ekte stril, med andre ord). For tiden bur eg i Girona, sammen med kjæresten min Miriam. Girona er ein by heilt nordaust i Spania. Er syklist på heltid hvor eg sykler for det norske laget, Joker Icopal.

Startet å sykle som 11 åring i 2005 for CK Sotra. Før den tid gikk det i fotball og motocross. Grunnen til at eg startet med sykkel var nok at eg har en far som var en ivrig tursyklist, også har eg en storebror som begynte å sykle aktivt et par år før meg. Det gav inspirasjon, så eg bestemte meg for å prøve ut denne sporten. Etter noen måneder vant eg mitt første lokale sykkelritt. Å krysse målstreken først var en ubeskrivelig følelse. Den var den følelsen som fikk meg til å satse videre, og det er den samme følelsen som driver meg videre i dag. Følelsen av å vinne, følelsen av å oppnå noe man har jobbet hardt for.

Etter et par sessonger la min bror sykkelen på hylla, det husker eg var veldig synd, man mistet jo en treningskompis og et forbilde. Men eg synes fortsatt det var såpass morro, og eg var bestemt på å fortsette videre. I 2008 gikk eg over til Nymark IL, grunnen til det var å få et tettere sammarbeid med min trener, Fredrik Mohn, og for å få et bedre konkuransetilbud. Som junior byttet eg klubb til Glåmdal SK, atså i 2010 og 2011. Etter juniorklassen signerte eg for talentfabrikken Team Joker. I tre år har de utviklet meg til en bedre syklist, og i U23 VM 2014 fikk eg bronse og en toårskontrakt med profflaget, Cannondale Garmin. Fikk ikkje fornya kontakt så gjekk tilbake til Joker Icopal i 2017.

Barne- og undomsskolen gikk eg hjemme på Sotra, men den videregående utanningen har eg tatt på NTG Kongsvinger. Hvorfor eg tok valget og flyttet østover var av flere grunner. Lite treningsmiljø hjemme på Sotra, blandet med et ønske om nye og større utfordringer var nok de mest avgjørende faktorene. De tre årene på NTG har vert noen av  de mest lærerike årene i mitt liv, og har ikke angret et sekund på det valget. Sitter igjen med gode minner, i tillegg har fått meg noen venner og opplevelser for livet!

Følg meg gjerne på de sosiale mediene:

2 kommentarer til «Om meg»

Legg inn en kommentar