Ny epoke

Har vert noen måneder siden forrige innlegg. Noen måneder fylt med mye glede, og en drøm som endelig har gått i oppfyllelse. Har ikkje blitt tid til å tenke på hjemmesiden. Har brukt de siste dagene til å oppdatere siden, tar litt tid når man ikkje har peilig. Skal prøve så godt eg kan å forklare dere hvordan den siste tiden har vert. Drømmen om å bli profesjonell syklist har eg hatt siden eg startet å sykle. Etterhvert har det blitt et større og større mål for meg, men det var nok ikkje før seieren på første etappen av Tour de l’Avenir eg skjønte at det kanskje kunne bli en realitet. Eg husker eg fikk en melding av agenten min Joona etter etappeseieren «Congratulations. You make my job easier. Keep on going like that». Det var vel først da eg tengte at han kanskje hadde et konkret tilbud på gang. Helt fra starten av sommeren var han i kontakt med lag. Eg valgte å ikkje tenke så mye på det, heller la beina snakke. Eg viste det at hvis eg fikser resultater, så fikser han lag. (En ting eg har lært etter forrige sessong er at det er langt ifra snakk til kontrakt)!

Tour de l'Aveinir
Tour de l’Aveinir

Treningen etter l’Avenir gikk veldig bra, eg følte meg sterkere en noen gang, fysisk og psykisk. Eg husker eg satt meg et mål om å bli topp 10 i VM. Det var et stort mål, men på en god dag kunne det vere mulig. Dagene før VM forsvant godfølelsen, beina var seige og eg mista litt trua på å få meg et resultat. Men på en annen måte hjalp det meg litt, eg var ikkje nervøs i det hele tatt. Hadde ikkje «beina» under VM heller, men det gjorde at eg sparte så mye krefter som mulig underveis. Blei bedre og bedre utover, og på slutten innså eg at eg var en av de sterkeste. Eg husker Sven kom opp på sida av meg ute på sisterunden, «Eg føle meg sinsjukt bra, eg komme til å gå i siste bakken». Vi kom inn i siste bakken og Sven klinte til, ingen var i nærheten av å følge. Eg klarte å bite meg med i gruppen bak over toppen. Lå i front heile veien ned mot mål for å prøve å slakke på farten. Da vi kom ned på flata skjønte eg at Sven kom til å bli verdensmester, adrenalinet pumpet. Eg hadde ikkje sett Sondre på en runde, og så lenge han ikke var der var det eg som skulle få muligheten i spurten. Når det var en kilometer igjen dukket Sondre opp. Det var kaos, så vi fikk ikke tid til å snakke sammen. Var mye knuffing den siste kilometeren, så eg valgte å starte spurten tidlig. Caleb Ewan kommer forbi på venstre siden i høy fart. Hadde mer en nok med å bare ta hjulet hans. Gull, bronse og 5 plass ble det til slutt. En fantastisk dag på sykkelen som eg aldri kommer til å glemme. Det er nok «Once in a lifetime experience», som Stig sa etter løpet.

Pallen
Pallen i VM

I tillegg til bronsemedaljen fikk eg kontrakt med Cannondale Garmin. Uten tvil det beste laget for meg. Ble lovet start i de største klassikerene, og ellers et fint løpsprogram. Hadde god kontakt med Andreas Klier som er sportsdirektør. Et par uker etter VM signerte eg kontrakten og sendte den i posten. Det var vel da det virkelig gikk opp for meg, husker eg satt meg inn i bilen etter eg hadde sendt kontrakten og tenkte da var det gjort, nå er eg proff. I november var eg på min første samling med laget. Var en helg på hovedkontoret til Cannondale i New York, så en uke med seiling i Karibien. Var ikkje noe treningssamling, bare teambuilding. Seiling var en fantastisk fin måte å bli kjent på. Måtte virkelig jobbe sammen som et lag, ellers gikk ikkje båten fremover. Her har dere en video fra turen:

www.youtube.com/watch?v=LFkjD28QAMM

Nå er eg på Mallorca, på treningssamling. Sessongen er godt i gang, har syklet 10 ritt allerede. Kroppen har fungret bra så lang, men har blitt litt syk nå. Må ta noen dager rolig før eg får trene igjen. Neste ritt er Volta ao Algarve, som starter den 18. febrar. Etter det reiser Miriam og eg til Girona for å kikke på leiligheter, hvis vi finner noe bra flytter vi dit for en periode. Hverdagen er fortsatt den samme, jobben må gjøres hver eneste dag. Det er nå det starter. Nye mål er satt, og eg er mer motivert en noen gang. Tusen takk til Team Joker og alle andre rudt meg som har hjelpt meg opp på dette nivået. Veien til toppen er fortsatt lang, men alt er mulig!

Trofeo Serra de Tramuntana
Trofeo Serra de Tramuntana

Følg meg på Twitter og Instagram for mer hyppige oppdateringer!

2 kommentarer til «Ny epoke»

Legg inn en kommentar