Livet i Girona

Vintertreningen er godt i gang, timene triller inn i treningsdagboken og motivasjonen er på topp. Har blitt en veldig bra start på vinteren. Alt har gått smertefritt til nå og har vert veldig heldig med været her nede. Er min første vinter her i varmere strøk. Flyttet ned hit i Mars sammen med min kjære Miriam. Vi bor i en liten leilighet midt i byen. Trives veldig godt, og (etter en tur på IKEA) føles det mer og mer hjemme for hver dag som går.

IMG_9462

Girona er en ”liten” by helt nord i Spania eller Catalonia som de så patriotisk kaller dette fylket. De sies at det bor nesten 100 profesjonelle syklister her nede, men når det er så mange veier møter man sjelden på andre kollegaer. Laget mitt har såkalt service course her nede så det gjør en del ting lettere, som for eksempel hvis man har problemer med sykkelen eller kroppen. Service course er et slags lager hvor alle bilene og utstyret vårt er. På dette lageret jobber det tre personer fast, og det er som regel alltid en mekaniker tilgjengelig. Under sesongen bor omtrent halve laget her i byen, både ryttere og støtteapparat.

IMG_9437

Har en veldig bra treningsgjeng her nede. På en langtur her om dagen var vi ti stykk, og det var bare ryttere fra norden. Godt å være en del av en sånn sammensveisa treningsgruppe, spesielt på de dagene når ikke motivasjonen er på topp. Sykler sjelden en langtur aleine. Av andre norske bor Vegard Breen, Amund Jansen og Sindre Lunke her. Philip Lindau fra gamle laget, Joker bor også her. Så vi er en fin gjeng som har det mye moro sammen, både på og av sykkelen.

IMG_9370

Byen er kjent for alle de gode restaurantene sine. Alle vet jo trening og mat går hånd i hånd, så man kan si det er en fantastisk ”arbeidsplass”. Verdens beste restaurant, Can Roca ligger faktisk her i byen. For de spesielt interesserte så har den tre(!) Michelin stjerner. Det sies at det er omtrent et år ventetid for å få seg en middag, så her gjelder det å ha gode kontakter. Eller masse penger. Can Roca har også en søster resturant som er en ren is bar. Denne ligger dessverre alt for nære leilgheten vår, og det er en daglig kamp og ikke falle for fristelsen. Her kan du få fantastiske is smaker med alt du kan tenke deg av deilig fyll, pakket inn i et vaffel liknene brød om du skulle ønske det.

IMG_9367

Må også nevne sykkelkafeen vår, La Fabrica. Byens beste kaffe og koseligste kafe. Her kan man få frokost, lunsj og masse annet godt. Litt dyrt for å være Spania, men det er absolutt verdt hver eneste cent. Kafeen blir drevet av proffsyklisten Christian Meier og kona hans Amber. Om du ikke har hørt om den før er det verdt å ta en kikk på hjemmesiden eller Instagram kontoen deres for inspirasjon og fristelser.

IMG_9354

Andre steder som også er verdt å nevne er markedet som ligger midt i byen. For å sette det i perspektiv er det fisketorget i Bergen ganger fem. De har alt fra levende krabber til sesongens frukter og grønnsaker. Alt på markedet er fra området, så her får man kortreist og fersk mat. Den storslåtte Katedralen og muren som omrisser hele gamlebyen er også populære severdigheter. Her får man servert flere hundre år med historie, gamle slagmarker, kriks grotter og romantiske plasser hvor det er lett å drømme seg bort i hvordan livet var lenge før vår tid.

IMG_9463

Skal være her frem til 14. Desember, så bærer det hjem til moderlandet på juleferie. Selv om alt ligger til rette her nede for bra trening ser jeg virkelig frem til å komme hjem til vinterland og familie. Reiser tilbake til Girona på nyåret en gang, kommer litt an på når vi skal ha samling med laget. Starter sesongen i Volta a la Comunitat Valenciana, resten av rittprogrammet mitt finner du på Sykkelmagasinet.no. Hvis noen vurderer å ta seg en tur til denne fantastiske byen ligger jeg jevnlig ut turer på strava, så er bare å klikke seg inn på profilen min å finne dere noen fine runder.

For mer hyppige oppdateringer, følg meg gjerne på Twitter og Instagram!

Én kommentar til «Livet i Girona»

Legg inn en kommentar