Høydetrening

Sessongen er snart halvveis, og så langt har det vert en utrolig lærerik og fin sessong. Laget har til de grader svart til forventingene. Skal ikke stå på resurser, det er alt opp til meg selv.  Nivået er skyhøyt, men eg er mer motivert en noen gang til å nå toppen.

Nå er eg i Truckee (California), på høydesamling med laget. Her gjøres forbredelser til årets Tour of California, noe eg gleder meg veldig til. Truckee er en liten by like nord for Lake Tahoe og 300 km nordøst for San Fransico. Vi har leid et stort hus som ligger på 1920 meter. Utrolig fint her oppe, og været har vert supert så langt. 5 grader om natta, og 20 om dagen. Har vert her en uke nå, så begynner å bli ganske vandt til høyden. Så langt har vi stort sett bare syklet rolig, med noen hardøkter i lavlandet.

Truckee på Wikipedia for dere som vil ta dere en tur

Følte meg ikke så bra de første dagene her oppe, men er bare den andre høydesamlingen min så langt. For dere som ikke har vert så mye i høyden, så er det ganske stor belastning å trene her oppe. Pulsen er høyere og terskelen synker. Veldig viktig å ta det rolig de første dagene. Spent på ukene som kommer om det blir noe effekt av det, hadde vert morro å få til noe resultat i de neste ritta nå. Har lagt ut noen treninger på Strava for dere som er intrisert i det:

strava.com/pros/766773

Tour of California starter den 10. mai og er ferdig på nasjonaldagen vår. Etter det er det «hjem» til Girona og min kjære Miriam noe som eg ser veldig frem til nå etter flere uker på reise. Da blir det en litt roligere periode før Garmin Velothon Berlin i slutten av Mai. Så blir det norgescup på Eidsvoll etterfulgt European games. Etter det er det NM på Lillehammer. Får ikke sykle U23 i år i og med at eg er proff, så isteden skal eg sykle NM lagtempo med CK Sotra. Så sykler eg fellestarten den siste helga i Juni.

Har forresten blitt tatt ut til å sykle European Games med det Norske flagget på brystet. Det er et slags OL for europa, som arrangeres for første gang i år. Landeveisrittet går den 21. juni i Baku. Stolt av å bli tatt ut, og gleder meg veldig til å sykle med flagget på brystet igjen. Se hele troppen her.

Legg inn en kommentar