Flytsone

Vel hjemme igjen etter nesten to vellykkede uker i Belgia, Frankrike og Nederland. Har syklet tre nationscupritt/verdenscupritt med landslaget, Ronde van Vlaanderen, La Cote Picarde og ZLM Tour. Reiste med ned med en god følelse og kommer hjem igjen med en enda bedre følelse.

Langtur
Langtur

– Ronde van Vlaanderen

Løpet eg har ventet på i et helt år. Syklet rittet i fjor også, men med en langt dårligere form fysisk og psykisk. Var vel egentlig ikke i nærheten til å få til noe, men i år var det et helt nytt menneske som stilte til start. I et et løp som Vlaanderen må du vere skikkelig på hugget, posisjonskampen inn brosteinsbakkene er brutale. Selve bakkene er ikke alltid det verste. Alt klaffet denne dagen og eg satt stor sett topp ti inn i alle bakkene. På slutten var vi en liten gruppe som gjorde opp om seiren, på slutten var eg egentlig ganske sikker på at eg skulle ta det. Med en gang eg passerte målstreken var eg mest skuffet over at eg ikke vant, men etterhvert utover kvelden ble eg bare mer og mer fornøyd mer andreplassen. Godt å få en skikkelig bekreftelse på formen!

Pallen i RvV U23
Pallen i RvV U23

– La Cote Picarde

I motsetning til Vlaanderen der alt gikk på skinner, ble det mye stang ut i Picarde. Havnet litt på etterskudd allerede etter halvkjørt løp. Sprakk opp i sidevinden og hele laget satt igjen i andre gruppe. Samlet seg igjen etter noen kilometer. Alle viste at løpet kom til å bli avgjort på de lokale rundene, og da vi kom inn på rundene var vi skikkelig på hugget. Satt forholdsvis bra med, og hadde fire ryttere med i første gruppen over den siste verste bakken. Sven Erik gikk ned i en velt helt i front av feltet. Ble en liten splitt i gruppen vår der vi ikke hadde med noen forran. Markus og eg la oss i front i håp om å tette luken, sånn at Daniel kunne spurte om seieren. Tok ikke innpå, så med andre ord en skuffendes dag. Der mye gikk stang ut!

Svenneke eller Sven Erik Bystrøm som de kaller han
Her har dere Sven Erik Bystrøm eller Svenneke som de kaller han

– ZLM Tour

Litt samme som i Picarde. Hele laget havnet i andre gruppe. Reagerte kjapt og begynte å taue inn gruppen forran. Etter nesten 100 km med hardkjør klarte vi å kjøre inn gruppen. Etter km 130 samlet vi oss i front i et forsøk på å sprenge feltet på nytt. Sprakk bra opp, men strekket var ikke langt nok. Feltet samlet seg igjen etter noen kilometer, og da var finalen for alvor igang. Støtingen begynte. Og Sven Erik kom seg med i det avgjørende bruddet. Det holdt til en 7 plass. Vi hadde vel en høyere målsetting en det, men i forhold til hvordan situasjonen var tidligere i løpet kunne vi fort endt opp med en 50 plass. Så får si oss fornøyd med det!

Er nå inne i en treningsperiode. Blir for det meste fokus på langkjøring. Skal også sykle NC åpningen i Skien til helgen, noe eg ser frem til!

Én kommentar til «Flytsone»

Legg inn en kommentar